Over mij

Hoi daar,

Welkom op de ‘Over GemElina’ pagina!

Ben je benieuwd naar de handen en het gezicht achter de handgemaakte sierraden? Nieuwsgierig naar de reis die ikzelf gemaakt heb of wat er achter de schermen gebeurd? Dan zit je op deze pagina goed!

Het gezicht achter gemelina jewels

Even voorstellen

Mijn naam is Elina en ik ben 28 jaar oud.

Ik hou van avontuur en ben een echte wereldreiziger. Ik heb totaal 4,5 jaar in andere landen gewoond.

In 2014 heb ik een jaar in Zuid-Afrika gewoond voor mijn studie Social Work. Hier kreeg ik de smaak wat betreft reizen goed te pakken. Ik was ontzettend onder de indruk van de prachtige landschappen, andere cultuur en het gevoel van vrijheid. Mijn doel was om na terugkomst te sparen voor een echte lange reis.

In 2017 ben ik met mijn backpack naar Australië vertrokken. Waar ik voor de eerste keer in aanmerking kwam met het maken van sieraden.

Na twee jaar verliep mijn visum en besloot ik om Nieuw-Zeeland te bezoeken voor een maand. Hier kwam ik (vrijwillig) vast te zitten tijdens de corona lockdown. Ik had de mogelijkheid om met een repatiëringsvlucht terug te gaan naar Nederland. Maaaaar, dat wilde ik natuurlijk niet.. In plaats daarvan heb ik een werkvisum aangevraagd. Ik heb nog 1,5 jaar in Nieuw-Zeeland gewoond!

Ik ben weer terug op Nederlandse bodem sinds juni 2021.


Het ontstaan

In Australië ben ik voor het eerst in aanmerking gekomen met het wirewrappen van edelstenen.

Ik was op een festival van vijf dagen. Hier ontmoette ik een meisje die tijdens een gesprek met mij, edelstenen aan het wrappen was. Ik was erg onder de indruk wat ze aan het maken was. Een prachtige groene aventurijn met een koperen draad eromheen. Ik bleef maar benoemen hoe mooi ik de ketting vond! Toen ze de ketting eenmaal klaar had, gaf ze hem aan mij als cadeau. Wat was ik blij :-)!

Toen is het zaadje gepland om op een dag mijn eigen sieraden te maken.

Twee jaar later in 2020 (in Nieuw-Zeeland) was het tijd om dit idee uit te voeren. Op de prachtige stranden zocht ik stenen die door de zee geslepen waren. Er bestaat zelfs een strand in Nieuw-Zeeland met de naam ‘Gemstone beach’! Ik kocht wat goedkoop hobby draad en bestudeerde tutorials op YouTube. Het was tijd om te gaan wrappen. Mijn rondjes werden steeds ronder, de hoeken steeds rechter en na veel te oefenen heb ik mijn eerste edelsteen gewrapt.


Hoe verder

In Nieuw-Zeeland heb ik op verschillende adressen vrijwilligerswerk gedaan, ook wel ‘workaway’ genoemd. Ik hielp mee binnen gezinnen waar dieren opgevangen worden. Deze dieren waren gered van bijvoorbeeld slachthuizen. Mijn taken waren onder anderen: het voeren en onderhouden van de dieren, schoonmaken en hokken bouwen.

Op één van deze adressen raakte ik goed bevriend met de bewoners. Zij waren erg onder de indruk van mijn kunst en moedigden mij aan een stap verder te zetten. Ze hielpen mij met een bedrijfsnaam, het logo en het opstarten een instagram-account.

Zij gaven mij het zelfvertrouwen om op mijn eerste markt te staan. En geloof mij, dat was heel spannend! Met knikkende knieën, benieuwd naar wat vreemde mensen van mijn art zouden vinden, stond ik achter de kraam. En dat eerste uurtje op een markt is zenuwslopend.. Wat als niemand iets koopt?

Maar, mensen waren oprecht geïnteresseerd in mijn kunst. Velen nieuwsgierig hoe ik nou op het idee was gekomen om sieraden te wirewrappen. En zowaar, ik verkocht een zelfbedacht design!

In juni 2021 besloot ik terug te gaan naar Nederland. Ervaringen, vrienden en kennis rijker breidde ik mijn bedrijf uit. Ik schreef mij in bij de KVK en zette door wat in Zuid-Afrika, Australië en Nieuw Zeeland ontstaan was.

Inmiddels ben ik al een aantal jaar verder met mijn uit de hand gelopen hobby. Ik sta regelmatig op markten, deel mijn designs en creaties op Instagram, heb een Etsy-shop geopend en nu heb ik mijn eigen website. Trots!

Heb je nog meer vragen? Stuur mij dan gerust een berichtje 🙂

Veel liefs,
Elina


GemElinajewels op de winterwelvaart markt
Op de winterwelvaart markt
Shopping Cart